Marathon

Brabo Runner Marathon.

Op 31 december 2020 was het zover het eerste echte event dat door de Brabo Runners werd georganiseerd. En niet zomaar een event, nee direct een hele marathon. In verband met de coronaregels werd besloten om het kleinschalig te houden, daarom hadden alleen Robert Cruijssen en Corné Fijneman een uitnodiging gekregen om van start te gaan.

Via afstandmeten was een route van circa 42,2km uitgezet: Route

De omstandigheden waren ideaal, nagenoeg geen wind en een temperatuur van circa 3°C het beloofde een mooie dag te worden met een kleine kans op sneeuw. In het startvak was het gezellig druk, met in achtneming van de coronaregels: iedereen een afstand van 1,5m. en geen toeschouwers. De gezichten van de lopers begonnen langzaam strak te staan, de start naderde. Na het langzaam wegklinken van de Start Hymne (Guus Meeuwis met “Brabant”) gingen Robert en Corné om 9.00u. van start op de Langedijk in de Reeshof. Het plan was om de marathon in gemiddeld 4:55 min/km te lopen en zo gingen ze voortvarend van start. Alle oliebollenbak dampen trotserend verlieten ze de bebouwd kom van de Reeshof om het gebied rond Hulten in te gaan.

Na 10km stond in Rijen de eerste verrassing te wachten, de cheerleaders van het Supporters Team Chantal en Annemiek gaven acte préséance en waren gekomen om de beide atleten toe te zingen, aan te moedigen en foto’s te maken. Dit gaf direct een boost en bracht de lopers via “het Haasje” en de “Vijf Eiken” naar Dorst, waar op de helft van de marathon de tweede verassing te wachten stond namelijk medehardloper Bjorn Vesseur, die nog even een stukje meeliep, foto’s en een video maakte en uiteraard de mannen bemoedigend toeriep: “zet hem op”. Ondertussen na onderweg kort gezelschap te hebben gehad van wat vrouwelijke lopers (waaronder atlete Indy) kwam het 30km punt inzicht: ‘de brug bij Oosterhout’, deze kuitenbijter werd goed genomen maar zoals bekend is, begint een marathon bij 30km en beide mannen begonnen het langzaam zwaar te krijgen.

Gelukkig kwam toen begeleiding op de fiets van Sven waardoor het moraal direct weer een opkikker kreeg. De venijnige fietsbrug bij Dongen werd vlotjes genomen (zo vlot dat Bjorn Vesseur hier de lopers net mistte). Het kanaal werd gevolgd richting Tilburg en met het inlopen van de thuishaven “De Reeshof” kwam er een extra adrenaline shot, multi-sporters Susan en Bram stonden daar spontaan en geheel onverwacht, langs het kanaal om de lopers aan te moedigen, dit gaf net het laatste zetje motivatie om richting finish te gaan

Bij de finish werden beide lopers corona proof opgewacht door de familie en (na 100m. extra door te zijn gelopen tja GPS) kregen ze beide twee medailles omgehangen. Met een bruto tijd van 3:27:17 (exact 4:55/km red.) waren beide lopers dik tevreden en kwam een einde aan ons eerste event. Na het opruimen van de start/finish boog en alle andere attributen ging iedereen moe maar voldaan naar huis. In verband met de corona regels kon de geplande afterparty helaas geen doorgang vinden. En zo kijken we terug op een geslaagd evenement, waarbij hopelijk volgend jaar wat meer deelnemers kunnen worden uitgenodigd en de Brabo Runner shirt massaal de wegen en paden van Brabant bevolken.